Samburu

Jonge Samburu in 2009

Deze foto stamt uit 2009, het is tegenwoordig nog aanzienlijk dorrer.

De Samburu zijn een laaggeletterde nomadenstam in het afgelegen noorden van Kenia. De Samburu leven van hun vee en hebben nauwelijks persoonlijke bezittingen. Hun regio wordt de afgelopen jaren sterk geteisterd door aanhoudende droogte. Er valt steeds minder regen en de prijzen voor voedsel stijgen met de dag.

SEED Samburu is een stichting die zich met veel verve inzet om de levensomstandigheden van deze kleine maar trotse stam te verbeteren. De stichting wordt gerund door een vijftal lokale mensen en de Nederlandse Miriam Winkel die al een aantal jaren in de regio woont.

SEED Samburu zorgt ervoor dat scholen worden gebouwd, dat leraren worden aangesteld, dat de gezondheidsvoorlichting – onder andere over hiv/aids –  wordt opgepakt, dat er waterputten worden geslagen, dat er nieuwe economische activiteiten worden opgestart en dat er transport komt om de producten naar de stad te vervoeren.

Voor meer informatie zie bijgaande nieuwsbrief waarin verslag wordt gedaan van de actuele situatie. Zie ook www.seedsamburu.com.

Bijdragen kunt u storten op de rekening van Stichting SEED Support NL in Soest: 113348533

2 reacties op “Samburu”