MVO en de Arabische lente

De snelle veranderingen in de Arabische en Noord-Afrikaanse landen roepen tal van internationale MVO-discussies op. Het appèl op Shell om Syrië te verlaten is daar een actueel voorbeeld van. Internationaal zaken doen in turbulente regio’s is altijd al een ingewikkelde zaak geweest. Nu MVO steeds meer de internationaal erkende standaard voor ondernemen is, gelden hogere eisen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid dan vroeger. De recent aangepaste en breed gedragen OESO-richtlijnen getuigen hiervan. Ondernemingen zullen hun MVO-beleid op die nieuwe werkelijkheid moeten aanpassen. Wat vroeger  ‘verantwoord’ was, hoeft dat vandaag en morgen niet meer te zijn.

Deze column verscheen oorspronkelijk in de MVO Nederland nieuwsbrief van 8 september.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter