Duurzaamheid begint bij jezelf

Onze koningin heeft in haar traditionele kersttoespraak aandacht gevraagd voor de grote waarde van natuur en milieu. Ze maakt zich zorgen dat geldzucht vaak belangrijker is dan de zorg voor de gemeenschap en duurzaamheid. Daarom riep zij ons allen op “om te zeggen wat wij hopen en te doen wat wij kunnen”.

Duurzaamheid begint bij jezelf en doe je altijd samen is een van de slogans van mijn organisatie. Iedereen kan een bijdrage leveren aan een betere wereld, aan minder afval en aan een zuiniger gebruik van energie en materialen. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we voor een grote verandering zorgen. Een verandering die hard nodig is om de onmiskenbaar in gang gezette klimaatverandering en de sterk oplopende schaarste aan grondstoffen het hoofd te bieden. Ik wens u allen een gelukkig en duurzaam 2012.

 

Column Haber, januari 2012

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter