Gewaardeerde partners

Iedere maand melden zich zo’n 30 tot 40 bedrijven als partner bij MVO Nederland. Recessie of niet, het aantal ondernemers met MVO- ambities blijft toenemen. En dat is goed nieuws. Toch eist de zwakke economie ook in MVO-land zijn tol.

Vanwege de slechte financiële situatie moeten veel bedrijven afslanken, en dat raakt ook hun MVO-afdelingen. Daardoor neemt het aantal bedrijven toe dat het partnerschap van MVO Nederland moet beëindigen. Wij zijn trots op iedereen die zich bij ons aansluit, maar we hebben nog meer waardering voor die bedrijven die hun MVO-budgetten moeten verlagen, en desondanks toch hun MVO-ambities hoog houden.

Deze column verscheen op 21 maart 2013 in de nieuwsbrief van MVO Nederland.

Één reactie op “Gewaardeerde partners”

  1. François van Iersel
    23 maart 2013 bij 02:19 #

    Ik vind het erg jammer dat door de crisis bedrijven zouden stoppen met hun MVO ambities. Ik ben er heilig van overtuigd dat MVO juist de positie van ondernemingen versterkt doordat de kosten beter beheersbaar zijn.

    Laten we dan in iedergeval bedrijven oproepen dat als ze gaan investeren ook heel goed kijken naar wat het hen op de iets langere termijn oplevert. Ik bedoel dat als bedrijven nu investeren en alleen maar kijken naar wat nu het goedkoopste is, dat ze na 5 jaar duurder uit zijn.

    Dan is goedkoop uiteindelijk duurkoop. MVO is lonend op de termijn vanaf een jaar of 5 en in sommige gevallen zelfs al eerder. Ondernemers kijk goed naar wat MVO uw onderneming kan brengen. Ik ben ervan overtuigd dat MVO lonend is en uw concurrentie positie versterkt ten opzichte van bedrijven die het niet of niet meer doen.

Laat een reactie achter