Inclusief

Veel mensen voelen zich buitengesloten. Bijvoorbeeld mensen die geen baan kunnen vinden. Maar ook ouderen, mensen met een niet-Nederlandse herkomst en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking kennen dit gevoel vaak maar al te goed. Omdat zij door hun omstandigheden gezien worden als minder sterk of minder inzetbaar, worden zij vaak over het hoofd gezien. Dat is erg onverstandig. Gelukkig ziet een groeiende groep bedrijven dat anders. Zij erkennen dat ieder talent telt en dat iedereen een kans verdient om mee te doen. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen doen zij gerichte inspanningen om mensen die op de arbeidsmarkt niet zo makkelijk meekunnen toch een kans te geven. Zij noemen dat inclusief ondernemen. Het bedrijvennetwerk De Normaalste Zaak bundelt en ondersteunt deze bedrijven. Voor meer informatie: www.denormaalstezaak.nl.

Deze column verscheen eerder in de februari-uitgave van Habereen maandelijkse krant voor Turkse Nederlanders.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter