MVO sectorconvenanten

De komende tijd krijgt MVO niet alleen op bedrijfsniveau maar ook op sectorniveau veel aandacht. Voortbouwend op het goede werk van o.a. IDH en MVO Nederland geven kabinet en SER momenteel een stevige impuls aan MVO op sectorniveau. Zo pleit de SER voor nieuwe sectorconvenanten op het gebied van internationaal MVO. En het kabinet presenteert binnenkort een lijst van sectoren met verhoogde MVO-risico’s. MVO Nederland begeleidt inmiddels MVO-trajecten voor de sectoren kleding, leer, tuinbouw, maritiem, stedelijke ontwikkeling, toerisme, beton en zorg. Een sectorale MVO aanpak is nodig om duurzaamheid te versnellen en op te schalen. Wij geven hieraan daarom hoge prioriteit.

Deze column verscheen in de MVO Nederland nieuwsbrief van 01-05-’14

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter