Klimaatcoalitie

Deze week werd een brede klimaatcoalitie gelanceerd met als doel Nederland uiterlijk in 2050 volledig klimaatneutraal te maken. Bedrijven, NGO’s en overheden slaan hiervoor de handen ineen. Urgenda zegt dat Nederland al in 2030 op 100% duurzame energie overgeschakeld kan zijn. Laten we ervoor gaan om eerst het Urgenda doel te halen. Uit recent onderzoek blijkt dat bedrijven die een actief klimaatbeleid hebben tot >60% beter presteren dan bedrijven die op dit terrein passief zijn. MVO Nederland maakt zich sterk om zoveel mogelijk bedrijven in de coalitie op te nemen. Als ondernemers leren zien dat CO2-reductie en meer winst echt samengaan dan moet de klus inderdaad al rond 2030 grotendeels geklaard kunnen zijn.

Één reactie op “Klimaatcoalitie”

  1. Marten Imelman
    2 december 2014 bij 13:32 #

    Mooi oproep, Willem. En natuurlijk zijn wij er voor om eerst te proberen het doel van Urgenda te halen. De ondernemers die bij ons zijn aangesloten zouden prima met hun ambities terecht kunnen in de Klimaatcoalitie: ik zal ze er op wijzen!

    Omgekeerd zouden bedrijven, die zich reeds bij de Klimaatcoalitie hebben aangesloten, hun ambities op dat gebied misschien in hun eigen regio willen realiseren. Samen met een aantal andere, gelijkgestemde ondernemers. Mocht er in hun regio nog niet zo’n groep zijn dan kunnen wij die voor ze oprichten. Of die groep dan geleid wordt door een procesbegeleider van ons of door een programma-manager van jullie kunnen we laten afhangen van de beschikbaarheid.

    Alleen gaan we misschien sneller, maar samen komen we verder!

Laat een reactie achter