Maatschappelijk onverantwoord ondernemen

MVO Nederland benadrukt graag de positieve kanten van MVO. Deze keer zet ik de schijnwerper op een voorbeeld van maatschappelijk onverantwoord ondernemen dat mij buitengewoon stoort: de eenzijdige aanpassing van betalingscondities. Ik hoor steeds vaker klachten uit het MKB over grote bedrijven en retailers die eenzijdig besluiten hun voorwaarden aan te passen. Het verlengen van betalingstermijnen en het achteraf bijstellen van inkooptarieven zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Ik vind dit maatschappelijk zeer onverantwoord. Verantwoorde betalingscondities dienen wat mij betreft bij elke onderneming vanzelfsprekend te zijn. Daar zou geen MVO-beleid voor nodig moeten zijn.

Deze column verscheen in de MVO Nederland nieuwsbrief van 28-11-’13

Trackbacks/Pingbacks

  1. Grote bedrijven hebben extra verantwoordelijkheden | Willem Lageweg - 25 april 2014

    […] jaar november heb ik dit onderwerp in de nieuwsbrief van MVO Nederland reeds zeer duidelijk aan de orde gesteld. Ik betoogde toen dat het verlengen van betalingstermijnen […]

Laat een reactie achter