Iedereen een kans

Ik was de afgelopen maanden 2x in Kenia. Ik heb daar gesproken met ondernemers die veel aandacht besteden aan betere levensomstandigheden voor mensen en aan de bescherming van het milieu. Ook was ik op bezoek in tehuizen voor kinderen die op straat leven of geen ouders meer hebben. Ik werd enorm gesterkt door de levenskracht van zowel de ondernemers als vooral ook van de kinderen die werkelijk niks hebben. Het is geweldig om te zien dat vanuit het niets toch iets moois kan ontstaan. Voor de kinderen is dat – met steun van sponsors en instellingen – een opleiding en later een baan. Voor de ondernemers is dat groei omdat zij hun mensen en het milieu serieus nemen.

Uitgaan van ambities, van het half volle glas en van de stelling dat iedereen een kans heeft en verdient, is een belangrijke basishouding in het leven. Die houding is ook belangrijk voor ouders en voor eenieder van ons in de samenleving. Door ons op deze manier op te stellen worden dromen werkelijkheid en wordt de wereld uiteindelijk eerlijker en mooier.

Als kinderen in ontwikkelingslanden dit kunnen, waarom zouden we dat dan niet allemaal kunnen?

Deze column verscheen eerder in de december-uitgave van Habereen maandelijkse krant voor Turkse Nederlanders.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter