Duurzaam internationaal of lokaal

In de afgelopen weken was alle aandacht gericht op de grote wereldconferentie over milieu en duurzaamheid die in Rio de Janeiro werd gehouden. Na afloop was de teleurstelling groot.

De politici bleken niet in staat wereldwijde afspraken te maken die bijdragen aan een beter milieu. Intussen dient zich op lokaal niveau een heel andere werkelijkheid aan. Daar neemt het aantal groene initiatieven van burgers en bedrijven sterk toe. Er komen steeds meer projecten voor groene energie, voor energiebesparing, voor hergebruik van producten en van afval en voor streekproducten.

Dat is niet alleen in Nederland zo. Ook in andere landen laten burgers blijken het milieu wel degelijk serieus te nemen. Wilt u weten wat u zelf kunt doen? Bekijk dan de site www.milieucentraal.nl en u leest er vele praktische tips die goed zijn voor zowel het milieu als uw gezondheid en uw portemonnee.

Deze column verscheen juli 2012 in Haber, een maandelijkse krant voor Turkse Nederlanders.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter