Aanpassen

Terwijl Nederland een typisch Hollandse zomer beleeft, is het klimaat in andere delen van de wereld ernstig van slag. Onder andere in de VS, het Verenigd Koninkrijk en het Verre Oosten is sprake van extreme weersituaties. Zowel in wetenschappelijke kring als in het publieke debat neemt daarom wereldwijd de roep om adaptatie sterk toe. In Nederland is dat nog nauwelijks het geval.

Toch moeten ook wij veel meer met extreem weer rekening gaan houden. Zowel voor het grote publiek als voor ondernemers uit tal van branches is het van belang dat we ons hierop beter gaan voorbereiden. Aanpassen is voor de komende jaren daarom net zo belangrijk als het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Deze column verscheen op  15 augustus in de nieuwsbrief van MVO Nederland.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter