Agri & Foodsector in opspraak

De Agri & Foodsector is de laatste tijd ongekend in opspraak. Fraude met paardenvlees, eieren en vis en onderbetaling van mensen in ontwikkelingslanden kregen veel media-aandacht. Veel incidenten hadden te maken met zwakke schakels in de keten en tekort-

schietende transparantie. Dat is een zeer slechte zaak voor een sector waar juist ook heel veel goede MVO-voorbeelden zijn. Meer ambitie en collectieve actie zijn hoogst noodzakelijk. Koepels als het CBL (supermarkten) en de FNLI (levensmiddelenindustrie) moeten hierin nauw samenwerken, ook met andere schakels in hun keten. Zij zijn het aan hun stand –en aan de toekomst van de sector– verplicht het ingezette MVO-beleid van meer ambitie te voorzien.

Deze column verscheen op 7 maart 2013 in de nieuwsbrief van MVO Nederland.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter