Gezond en eerlijk

Er was in de afgelopen periode veel te doen over ons voedsel. In veel gevallen werden consumenten niet eerlijk geïnformeerd over de samenstelling of de herkomst van ons eten. En dat is onaanvaardbaar. Bedrijven die zich hier schuldig aan maken moeten hard worden gestraft. Deze bedrijven brengen zowel aan consumenten als aan de hele voedselsector grote schade toe. In de voedselsector is gelukkig ook sprake van veel goede ontwikkelingen. Er is steeds meer aandacht voor gezond en eerlijk voedsel. Minder vet, minder suiker, minder zout, minder vlees maar meer smaak en niet te duur is goed voor iedereen. Bedrijven en consumenten moeten worden gestimuleerd hier nog meer aandacht aan te besteden. Het is belangrijk dat we er met elkaar veel over praten. En dat goede initiatieven worden beloond met meer omzet en tevreden consumenten.

Deze column verscheen maart 2013 in Haber, een maandelijkse krant voor Turkse Nederlanders.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter