Koninklijk duurzaam

Bij de troonswisseling is er in ons land veel waardering voor de koninklijke familie. Zowel de gaande vorstin als het nieuwe koningspaar genieten veel vertrouwen van het Nederlandse publiek. De nieuwe generatie in de koninklijke familie is over een breed front verbonden met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het koningspaar en de prinsen en prinsessen zijn al jaren zichtbaar en actief betrokken bij thema’s als diversiteit, sociale cohesie, water, milieu, energie, transparantie, mensenrechten en het verduurzamen van handelsrelaties. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit hen in de genen. Prinses Beatrix zei bij haar aftreden dat Prins Claus het koninklijk huis bij de tijd heeft gebracht. Door de brede maatschappelijke betrokkenheid van de koninklijke familie kan het tijdperk van Koning Willem Alexander met veel vertrouwen tegemoet worden gezien.

Deze column verscheen mei 2013 in Haber, een maandelijkse krant voor Turkse Nederlanders.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter